Manager Leiderschap & Ontwikkeling

Waar staat onze opdrachtgever voor? 

Stel je voor dat we, als organisatie, werkgever en medewerker, voortdurend stil staan bij de betekenis van het werk dat we doen. Dan maken we andere carrièrekeuzes. We delen meer kennis. We gaan bewuster met onze omgeving om. We kopen andere dingen. We leren ons leven lang. We gaan anders met elkaar om. We doen werk dat ertoe doet, omdat we weten waarom we het doen. Wij werken aan werk dat ertoe doet. Met organisaties die dat ook belangrijk vinden. Aan projecten die ertoe doen. Met mensen die dat belangrijk vinden. Want als je weet waarom je iets doet, neemt de waarde enorm toe. Dat is de kern van wie wij zijn. Wij dromen van de toekomst. Van duurzaamheid van milieu, van werk en van inzetbaarheid. Wij dromen van levenslang ontwikkelen. Van doen waar je goed in bent. Van doen waar je gelukkig van wordt. Van werk dat je aan de volgende generatie uit kunt leggen. Dat is ook waarom wij zélf elke dag weer met veel plezier aan het werk gaan. Wij geven werk betekenis. Dat is onze merkbelofte.

Wat ga je doen? 

Als Manager Leiderschap & Ontwikkeling maak je het verschil door via al je dagelijkse activiteiten onze merkbelofte en purpose van de organisatie intern door te vertalen. Dat doe je op verschillende manieren. 

  • De Manager Leiderschap en Ontwikkeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitbouwen, optimaliseren en operationaliseren van het modern opleidingsaanbod, leerinterventies en alle elementen binnen de Academie.
  • Je vertaalt de leerbehoefte in de organisatie naar leerinterventies die vanuit de Academie aan medewerkers en leidinggevenden aangeboden en gerealiseerd worden
  • Je formuleert –in samenwerking met de CHRO- de visie van de organisatie op het gebied van leiderschap, purpose en ontwikkeling.
  • Je overziet en inventariseert de totale leer- en ontwikkel behoefte van de organisatie en brengt in kaart wat wij als organisatie te leren hebben om de (strategische) doelstellingen te realiseren.
  • Je speelt tevens een belangrijke rol in het realiseren van de interventies die gericht zijn op de doorontwikkeling van de organisatie naar een high-performance organisatie. 

Als Manager Leiderschap & Ontwikkeling stimuleer je een inclusieve, lerende en op purpose gerichte cultuur en organisatie, dit doe je via interventies en programma’s. Je bepaalt welke interventies nodig zijn om de interne purpose- doelstellingen te realiseren. Je analyseert op organisatie breed niveau de mate waarin onze cultuur en kernwaarden verankerd zijn. Het doel is om een organisatie te zijn met een bovengemiddeld aantal geïnspireerde medewerkers. Natuurlijk ben je zelf een rolmodel als het gaat om het gebied van onze kernwaarden: je bent continu bezig met het geven van ontwikkeling gerichte feedback (op mens, team en organisatieniveau) en je zet actief aan tot (zelf) reflectie. 

Daarnaast faciliteer je de gewenste organisatieontwikkeling en ontwikkel je (toekomstig) leiderschap. Je overziet de algemene kwaliteit van het leiderschap van de organisatie en doet voorstellen om deze (verder) te verhogen. 

Je beheert het totale opleidingsbudget van de organisatie en doet een voorstel aan de CHRO voor het inzetten van dit budget. Je maakt prijsafspraken met leveranciers en/of sluit raamwerkovereenkomsten. 

Waar ga je werken? 

Deze organisatie werkt anders dan andere branchegenoten. Sinds de overname van enkele jaren terug waait er een frisse wind en voel je de nieuwe energie. Dat komt doordat onze vestigingen worden geleid door zelfstandige ondernemers of door zeer gedreven managers. De spirit van ondernemerschap kenmerkt dan ook onze cultuur. Deze ligt verankerd in onze organisatie, een franchisemodel gecombineerd met eigenbeheer vestigingen. Wij voelen ons meer dan anderen verantwoordelijk, zijn initiatiefrijk en investeren in langdurige relaties met bedrijven, kandidaten én onze collega’s en we hebben de drive en resultaatgerichtheid van een ondernemer. Met zowel landelijke als lokale expertise combineren we het beste van twee werelden en vormen we samen een sterke landelijke organisatie met een herkenbaar merk. En dát maakt ons uniek! 

Wie ben je? 

Het allerbelangrijkste vinden wij dat jouw persoonlijke waarden overeenkomen met onze kernwaarden; dat betekent dat jij van betekenis wilt zijn voor al onze collega’s en daardoor indirect richting onze klanten, kandidaten en de maatschappij. 

Om succesvol te zijn in je rol als Manager Leiderschap & Ontwikkeling heb je ervaring met het inventariseren en identificeren van de leer- en ontwikkelbehoefte. Je beschikt over een analytisch, innoverend, strategisch en abstract (denk)vermogen en wordt gezien als een rolmodel op het gebied van leidinggeven. Uiteraard werk je op een gestructureerde wijze, monitor je gemaakte afspraken en borg je kwaliteit en effectiviteit. Je bent pragmatisch, positief en flexibel ingesteld en wilt graag het beste resultaat behalen. Je bent beschikbaar voor 32-40 uur per week. 

Verder heb je WO werk- en denkniveau en heb je minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende. Je hebt ervaring in het ontwikkelen van leerinterventies en/of het beheren en uitvoeren van
een curriculum of leerprogramma. Daarnaast heb je ervaring als facilitator of trainer en breng je gedegen ervaring mee op verandermanagement.

Wat mag je verwachten?
Werken vanuit gedeelde kernwaarden met als ideaal een samenleving waarin iedereen zich optimaal ontwikkelt door werk dat voldoening geeft. Professionele ontwikkeling en zelfontplooiing vanuit jouw eigen ondernemerschap zijn daar een mooie uitwerking van. In de komende maanden gaan we nagenoeg alle thema’s inhoudelijk verder door ontwikkelen; we kunnen je dus een inhoudelijk uitdagende rol en steile leercurve bieden.

Je zal je werk veelal flexibel gaan uitoefenen en krijgt daarom een leaseauto, laptop en smartphone tot je beschikking. In jouw rol als Manager Leiderschap & Ontwikkeling zal je ook regelmatig reizen en je werk uitvoeren op onze vestigingen.

Plaats in de organisatie

De rol van Manager Leiderschap & Ontwikkeling valt binnen de afdeling HR & Development. Je rapporteert aan de CHRO  en geeft leiding aan het team Leiderschap & Ontwikkeling, bestaande uit 5 medewerkers. Er geldt een informele cultuur waarin je eigen inbreng en initiatieven gestimuleerd en gewaardeerd worden. Iedereen is welkom.

About

Share this


Get in touch


Wouter van Hoeckel
Managing Partner

wouter.vanhoeckel@hrappointments.nl
+31 (0) 655308322

LinkedIn

Apply for this job